Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
25.02.2019  08:14  Dopolnjeno: 25.02.2019 09:00
Najbolj zanimivi prispevki preteklega tedna.

Obveščaj me o novih člankih:  

V mariborsko-zreškem Weiler Abraives so lani v nove stroje in opremo vložili štiri milijone evrov. Denar gre za nadaljnjo avtomatizacijo in robotizacijo poslovnih procesov. S tem izboljšujejo produktivnost strojev, ki jih tudi povezujejo v mrežo, da bi imeli zajem podatkov in s tem sprotni pogled v proizvodni proces.

Po tem, ko so v Fotoni v zadnjih petih letih podvojili prihodke, imajo tudi letos ambiciozne načrte. Prodajo želijo povečati za več kot petino. Tolikšna rast prodaje je visoko postavljen cilj, a za proizvajalko medicinskih laserjev, ki je globalno prepoznana po najbolj zmogljivih, najbolj zanesljivih in tehnološko najnaprednejših laserskih napravah, je takšen ambiciozni cilj razumljiv.

Igor Hržić in Marko Dimkovski, predsednik in član uprave Javne razsvetljave sta včeraj v Podgorici z direktorjem tamkajšnjega javnega podjetja Komunalne storitve Časlavom Vešivićem podpisala pogodbo o prenovi javne razsvetljave v črnogorskem glavnem mestu. Posel je vreden 4,7 milijona evrov.

Na sejmih Ifam, Robotics, Intronika in IT4Industry na Gospodarskem razstavišču, se je tokrat predstavilo blizu 90 razstavljavcev, približno tretjina jih je bila iz tujine. Nekaj od njih smo povprašali o novostih, ki so jih predstavljali, in o povpraševanju proizvodnih podjetij po naprednih rešitvah.

Vrednost trga industrije 4.0 se bo do leta 2023 s sedanjih 41 milijard evrov zvišala na 271 milijard evrov, ocenjuje pri IoT Analytics.

Poiskali smo tudi odgovor na vprašanje, kateri trgi so za Nemčijo ključni na izvozni in uvozni strani, ter podatek, kakšno mesto ima v nemškem zunanjetrgovinskem kontekstu Slovenija.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Kako so Ajdovci naredili sladoled, ki zažiga na Instagramu 3

Incom, ki sladoled prodaja od Avstralije do Amerike, znani sta njegovi znamki Leone in AL!ve, je na Instagramu opazen s pisanimi korneti...

IZVOZNIKI
Novice
IZVOZNIKI
Novice
Novice Zakaj se bo svinjsko meso v Sloveniji močno podražilo 11

Zaradi povečanega evropskega izvoza svinjine na Kitajsko se bodo v Sloveniji cene povišale za okoli 30 odstotkov

IZVOZNIKI
Novice
Novice Spoznajte Primorce, ki prodajajo od Brazilije do Bangladeša in so vstopili v ameriški Walmart

V zadnjih dveh letih je Gostol-Gopan prodajo linij za peko kruha povečal za 40 odstotkov, hočejo pa še več; direktor Fabrizio Korošec:...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Družinsko podjetje, ki se širi še na biološka zdravila 2

V podjetju Labena so slavnostno odprli nove laboratorije; v treh letih so vanje vložili štiri milijone evrov