Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
01.04.2019  08:00
Najbolj zanimivi prispevki preteklega tedna

Obveščaj me o novih člankih:  

Od 8. do 12. maja 2019 bo iz Ljubljane v Sofijo odpeljal posebni vlak Slovenskih železnic, na katerem bodo mladi 22 ur razvijali svoje poslovne ideje in jih na cilju predstavili vlagatelju. Dogodek se bo sklenil z javnimi predstavitvami podjetniških projektov na sedežu sklada Launchub, ki podjetjem s potencialom za rast ponuja med 300 tisoč in milijon evri vložka.

Predstavljamo naložbe domačih in tujih vlagateljev, ki nameravajo v Sloveniji vložiti 215 milijonov evrov in bi za sofinanciranje naložb državno subvencijo. Za katere projekte gre in koliko delovnih mest bodo prinesli? Vprašali smo jih, koliko denarja nameravajo vložiti, kakšni so njihovi projekti in koliko ljudi bodo zaposlili.

Prevzemi lastnika Tecnopool koristijo Gostol-Gopanu. Fabrizio Korošec, direktor družbe Gostol-Gopan, je v zadnjih dveh letih skupaj s sodelavci prihodke povečal za 40 odstotkov, dodana vrednost na zaposlenega je dobrih 50 tisoč evrov.

Direktor družbe Boxmark Leather Marjan Trobiš je z lokalnim partnerjem v Abu Dabiju podpisal pogodbo o sodelovanju pri opremljanju hotelov, luksuznih vil in hiš s pohištvom za zunanjo uporabo ter z dekoracijo notranjih sten z usnjem.

Uspešna proizvodna podjetja imate še mesec dni časa, da se prijavite na izbor Tovarna leta 2019 ter svoje dobre prakse v proizvodnji in napredne tehnologije postavite ob bok drugim industrijskim podjetjem. Prvi korak na poti do nagrade tovarna leta 2019 je vprašalnik z 20 vprašanji, ki ga je treba izpolniti do 30. aprila.

V sklopu projekta smo ta teden opravili intervju z Markom Boharjem, samostojnim svetovalcem v Zbornici elektronske in elektroindustrije (ZEE) pri GZS ter koordinatorjem grozda Pametne tovarne o digitalni preobrazbi, industrijskem internetu stvari in industriji 4.0

Red dot je ena najbolj prestižnih in prepoznavnih oblikovalskih nagrad na svetu, ki jo za izjemne oblikovalske dosežke podeljujejo že od leta 1955. V zadnjem desetletju so jo začela dobivati tudi slovenska podjetja, ki se zavedajo, da dizajn prinaša dodano vrednost njihovim izdelkom.

Podjetje Pirnar je za thatrico, ki je inovativna tehnična in estetsko rešitev, ki deluje zelo drugače kot klasična vhodna vrata, prejel že kopico nagrad. Med drugim so ga Nemci nagradili z German Design Award in nominacijo za German Innovation Award, zdaj pa so prejeli še nagrado Red Dot Design Award.

Med prestižnimi nagrajenci Red Dot Award je tudi Bokashi Organko 2 podjetja Skaza.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Kako so Ajdovci naredili sladoled, ki zažiga na Instagramu 3

Incom, ki sladoled prodaja od Avstralije do Amerike, znani sta njegovi znamki Leone in AL!ve, je na Instagramu opazen s pisanimi korneti...

IZVOZNIKI
Novice
IZVOZNIKI
Novice
Novice Zakaj se bo svinjsko meso v Sloveniji močno podražilo 11

Zaradi povečanega evropskega izvoza svinjine na Kitajsko se bodo v Sloveniji cene povišale za okoli 30 odstotkov

IZVOZNIKI
Novice
Novice Spoznajte Primorce, ki prodajajo od Brazilije do Bangladeša in so vstopili v ameriški Walmart

V zadnjih dveh letih je Gostol-Gopan prodajo linij za peko kruha povečal za 40 odstotkov, hočejo pa še več; direktor Fabrizio Korošec:...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Družinsko podjetje, ki se širi še na biološka zdravila 2

V podjetju Labena so slavnostno odprli nove laboratorije; v treh letih so vanje vložili štiri milijone evrov