Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
izvozniki   dodaj
intervju   dodaj
Mojmir Mrak dodaj
Advantage Austria dodaj
IEDC dodaj
 
Čas branja: 4 min
15.04.2019  08:03  Dopolnjeno: 21.04.2019 19:00
Izpostavljamo najbolj zanimive vsebine preteklega tedna

Obveščaj me o novih člankih:  
izvozniki   dodaj
intervju   dodaj
Mojmir Mrak dodaj
Advantage Austria dodaj
IEDC dodaj

Slovenci na prebivalca izvozimo dvakrat več kot Italijani, a dvakrat manj kot Avstrijci. Podjetniki so imeli na drugi nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva vrsto predlogov, kako bi država lahko to pomagala izboljšati in kaj bi lahko storili tudi sami.

Advantage Austria pa 16. maja skupaj s poslovno šolo IEDC na Bledu pripravlja strokovno konferenco za avstrijske podružnice v regiji Austria Connect Southeast Europe 4.0. Osrednje teme bodo digitalizacija, kompetence in transformacija.

Možnosti za povečanja obsega menjave, naložb in konkurenčnosti je v komentarju zapisal Branko Žibret, partner pri A. T. Kearneyju.

Lani je storitve SIQ uporabljalo 1.800 gospodarskih družb iz Slovenije, ki so skupaj ustvarile 41,5 milijarde evrov prihodkov, kar pomeni dobrih 43 odstotkov vseh prihodkov podjetij v Sloveniji. Sedaj so se lotili še izdaje certifikata na tehnologiji blockchain. Preverjali bodo vstopni del, torej vse, kar je potrebno, preden pride do samega veriženja blokov.

Japonska Yaskawa je odprla novo tovarno robotov v Kočevju. V prispevku ste si lahko prebrali kaj natančno bodo v njej delali, koliko zaposlenih bo imela in kdaj bodo zgradili še eno tovarno ter kdo od slovenskih dobaviteljev bo zaradi Yaskawe prišel do novih poslov?

Od začetka aprila je 42 milijonov evrov sredstev Sklada skladov, ki je bil vzpostavljen z namenom financiranja gospodarstva, samostojnih podjetnikov in občin z izkoriščanjem sredstev evropske kohezijske politike, mogoče pridobiti tudi neposredno prek SID banke. Novosti je pojasnil Saša Keleman, izvršni direktor področja poslovanja v SID banki.

V drugem intervjuju je Tanja Skaza govorila o tem, kaj bo počela, ko bo letos nehala voditi družbo, kakšni so glavni pogoji za uvajanje njenega naslednika, kdo bo to in kakšne lastnosti naj bi imel ter česa primanjkuje slovenski družbi.

Pisali pa smo tudi o tem zakaj se bodo svinjina in izdelki iz nje v Sloveniji v prihodnjih dneh podražili v povprečju za 30 odstotkov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Kako so Ajdovci naredili sladoled, ki zažiga na Instagramu 3

Incom, ki sladoled prodaja od Avstralije do Amerike, znani sta njegovi znamki Leone in AL!ve, je na Instagramu opazen s pisanimi korneti...

IZVOZNIKI
Novice
IZVOZNIKI
Novice
Novice Zakaj se bo svinjsko meso v Sloveniji močno podražilo 11

Zaradi povečanega evropskega izvoza svinjine na Kitajsko se bodo v Sloveniji cene povišale za okoli 30 odstotkov

IZVOZNIKI
Novice
Novice Spoznajte Primorce, ki prodajajo od Brazilije do Bangladeša in so vstopili v ameriški Walmart

V zadnjih dveh letih je Gostol-Gopan prodajo linij za peko kruha povečal za 40 odstotkov, hočejo pa še več; direktor Fabrizio Korošec:...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Družinsko podjetje, ki se širi še na biološka zdravila 2

V podjetju Labena so slavnostno odprli nove laboratorije; v treh letih so vanje vložili štiri milijone evrov