Elan želi v vas prebuditi Ingemarja Stenmarka  Elan želi v vas prebuditi Ingemarja Stenmarka Elan prodajo smuči letos povečuje za petino; meri še na več z repozicioniranjem blagovne znamke. Ta sporoča: v vsakem se skriva dober smučar. Smučanje je užitek.
(intervju) Črt Prašnikar: Nedeljsko delo je Gorenjev hit v Avstraliji! (intervju) Črt Prašnikar: Nedeljsko delo je Gorenjev hit v Avstraliji! Kljub upadu trga Gorenje z znamko Asko letos v Avstraliji dosega 15-odstotno rast, tudi zato, ker so kot prvi na trgu uvedli sedemdnevni servis.
Zakaj Dušan Mes kupuje koprskega logista? Zakaj Dušan Mes kupuje koprskega logista? »Za nas je to odlična poteza, ogledujemo si še nekaj manjših tarč z razdelanim poslovnim modelom«, pravi Dušan Mes, šef Slovenskih železnic
(v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije

Srbija dobila novo vlado

11.08.2016  19:27
Predlog sestave nove vlade mandatarja Aleksandra Vučića je v skupščini dobil podporo 163 poslancev, proti jih je glasovalo 62
Srbija dobila novo vlado

Srbija je tri mesece in pol po predčasnih parlamentarnih volitvah dobila drugo vlado prvaka Srbske nacionalne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Vlado so poslanci podprli po dvodnevni razpravi, potem ko je Vučić predvčerajšnjim šest ur predstavljal njen program. V programu je med drugim izpostavil pričakovanje, da bo Srbija pristopna pogajanja z EU končala do leta 2019, kot njen glavni cilj pa je izpostavil boljši standard in življenje ljudi.

Balansiranje med vzhodom in zahodom se bo nadaljevalo

"Naša pot je pot miru, dialoga in napredka," je ob prestavitvi programa na več sto straneh poudaril Vučić ter kot sanje svoje nove vlade izpostavil moderno in močno Srbijo. Povedal je, da si njegova nova vlada želi dobrega sodelovanja tako z EU kot Rusijo, ZDA in Kitajsko.

Osem novih ministrov

V novi vladi je glede na tisto izpred dveh let osem novih ministrov, sicer pa bodo v vladi, ki ima 16 ministrov in tri ministre brez listnice, stari obrazi.

Ivica Dačić ostaja zunanji minister in prvi podpredsednik vlade, na mestu podpredsednice in ministrice za gradbeništvo, promet in infrastrukturo pa Zorana Mihajlović. Ministrica brez listnice za evropske integracije še naprej ostaja Jadranka Joksimović. Notranji minister in podpredsednik vlade ostaja Nebojša Stefanović, finančni minister Dušan Vujović, obrambni minister Zoran Đorđević, minister za zdravstvo pa Zlatibor Lončar.

Minister za gospodarstvo je postal Goran Knežević, član predsedstva SNS, ki je bil med letoma 2012 in 2014 kmetijski minister. Nikolo Selakovića je na položaju pravosodnega ministra nasledila njegova dosedanja namestnica Nela Kuburović. V vladi je tudi prva odkrito homoseksualna oseba v zgodovini države - Ana Brnabić, ki je postala ministrica za državo upravo in lokalno samoupravo.

Nova vlada se bo na seji sestala zjutraj, Vučić pa bo odpotoval na svoj prvi obisk v tujino po ponovnem imenovanju in sicer na Dunaj, kjer se bo srečal z avstrijskim kanclerjem Christianom Kernom, v torek pa mu v goste prihaja Joe Biden, podpredsednik vlade ZDA.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Prva slovenska banka, kjer za odprtje računa ni potreben obisk poslovalnice 1

UniCredit Banka kot prva na slovenskem trgu omogoča odprtje bančnega računa z video klicem in digitalnim podpisom.

IZVOZNIKI
Regija
Regija Hitri pregled tedna: Nemški jeklarji se upirajo združitvi z Indijci, Hrvati pa prodajajo svoj prvi televizor 4K

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

IZVOZNIKI
Regija
Regija Hitri pregled tedna: Švicarji kritizirajo Hrvaško zaradi odnosov s sosedi, VW miri napetosti v koncernu, Avstrijci pa gredo na volišča

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

IZVOZNIKI
Regija
Regija Hitri pregled tedna: Nemški proizvajalec baterij in avstrijska banka gresta na borzo, Hrvati pa so izvedli svoj prvi ICO

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

IZVOZNIKI
Novice
Novice Dolenjski TPV odprl 20-milijonsko naložbo v pametno tovarno

Nova tovarna in novi posli za BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar, Rolls-Royce, Brose, Renault bodo prinesli več kot sto novih delovnih mest